A MyData Protect a vállalati szegmensben már bizonyított (x)

Pénzcentrum2020. december 14. 05:00

Költséghatékony megoldás a home officeban dolgozóknak

A jelenlegi pandémiás helyzetben, mikor minden cég a túlélésért, és a munkaerő megtartásáért küzd számos olyan lépést kell megtenniük, amivel a kiadások csökkenthetők. Fontos kiemelni, hogy a céges és magán adataink védelme napjainkban sokkal fontosabb és aktuálisabb, mint valaha, ám mégis ez az a pont, ahol sokan meghúzzák a nadrágszíjat. Nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen merész lépés adatvédelmi és biztonsági veszélyeket is rejt a home office-ban dolgozók gépein, valamint az üzletfolytonosságot (BCP) és a GDPR rendelkezéseinek betarthatóságát veszélyezteti a vállalat számára, tehát nem csak az otthonról dolgozók személyes adatainak kiszivárgása, hanem a munkáltató üzleti titkainak illetéktelen kezekbe kerüléséhez is vezethet.

A Mydata Protect Security Kft. olyan szoftvercsaládot fejlesztett ki, ami az otthoni használatban lévő számítógépek vállalati környezetben való biztonságos használatához szükséges beállításokat, a számítógép erőforrásainak optimalizálását és folyamatos monitorozását végzi el anonim módon úgy, hogy az eredmény a laikus felhasználó számára is egyetlen képernyőn érthetően látszódjon. A Mydata Protect szoftvercsalád mindhárom tagja - Home, Vállalati, Beszállítói verzió - kimondottan a jelenlegi, járványhelyzet okozta home office informatikai problémáira kínál innovatív és költséghatékony megoldást. Megtervezése során kiemelten fontos volt, hogy könnyen áttekinthető és kezelhető legyen, miközben integráltan megtalálható benne a szakértő csapat évtizedes tapasztalata és szaktudása.

Egy otthoni, privát használatban lévő számítógépet rendszeradminisztrátorok szaktudásával, laikusok számára bonyolult és sok helyen lévő beállításokkal lehet csak biztonságossá tenni, teljesítményét munkavégzésre optimalizálni. A Mydata Protect szoftvercsalád ezeket végzi el az IT/rendszergazda jelenléte nélkül, és egy egyszerű, áttekinthető listán jeleníti meg a legfontosabb, vagy problémás információkat.
A megbízható háttér felépítése olyan szakértői csapatnak köszönhető, akik évtizedek óta az IT biztonság különböző területein már bizonyítottak. Fő profiljuk a vállalatok biztonsági átvilágítása, de a járványügyi helyzetre reagálva kifejlesztették az otthoni munkavégzést biztonságossá és hatékonnyá tevő alkalmazás családukat, ami havidíj alapú elszámolásával bárki otthonába beköltözhet így védelmet biztosítva. 

 (x)

Címkék:
homeoffice, munkaerő megtartás, átvilágítás,