Itt a szégyenlista: ezek a cégek a legnagyobb műanyagszennyezők

Pénzcentrum2020. december 9. 08:35

A Coca-Cola, a Pepsi és a Nestlé a Föld legnagyobb műanyagszennyezői, a Break Free From Plastic nevű környezetvédő mozgalom éves jelentése szerint a három cég egyáltalán nem fejlődött a műanyagszennyezésük terén.

Már harmadik éve a Coca-Cola, a Pepsi és a Nestlé a Föld legnagyobb műanyagszennyezői, a Break Free From Plastic nevű környezetvédő mozgalom éves jelentése szerint a három cég egyáltalán nem fejlődött a műanyagszennyezésük terén, írja a The Guardian. A vizsgálatot idén közel 15 ezer önkéntes végezte 55 országban. Ebben összesen 346 494 darab műanyagszemetet vizsgálták át, amiknek 63 százalékán valamilyen márkajelzés volt.

Ebben a legelső helyen továbbra is a Coca-Cola áll, miután az ő műanyag palackjaikat találják meg leggyakrabban szétdobálva, például tengerpartokon, folyókban, parkokban a vizsgált 55 országból 51-ben. Rosszabbul áll, mint a Pepsi és a Nestlé együttvéve: a Coca-Cola márkáit 13 834 darab műanyagszeméten azonosították, a PepsiCo márkáit 5155-en, a Nestlé márkáit pedig 8633 szeméten.

 

Címkék:
vállalkozás, hulladék, szemét, pepsi, coca cola, műanyag, szennyezés, coca-cola, pepsico, műanyagszennyezés,