A sertéspestis betett Csányi Sándor vágóhídjának is: több milliárd a veszteség

Pénzcentrum2020. június 8. 09:27

Tavaly 5 milliárd veszteséget termelt a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó vágóhíd. Tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

Már harmadik éve veszteséges Csányi Sándor mohácsi vágóhídja, az MCS Vágóhíd Zrt - írja a 24.hu. A lap összegzése szerint a 23,5 milliárd forintból megépült sertésvágóhíd több mint 10 milliárd forint veszteséget termelt 2017-es elindítása óta, tavaly 5 milliárd forint mínuszt hozott össze. A kötelezettségei majdnem ugyanennyivel nőttek a cégnek, ami már 34 milliárd forint.

Ráadásul az 5 milliárdos veszteséget úgy hozta össze a vállalat, hogy a bevételei 15 milliárd forinttal nőttek az egy évvel korábbihoz képest és több mint 63 milliárd forint forgalma volt.

Éder Tamás, a Bonafarm-csoport igazgatója beszélt a lapnak a nehézségekről. Elmondása szerint a sertéspestis és az élősertés drágulása érintette negatívan a magyar vágóhidakat. Emellett tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

Címkék:
vállalkozás, eredmény, vágóhíd, csányi sándor, mérleg,