Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

Pénzcentrum2020. május 5. 21:37

A Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata (ICF), valamint a MagNet Bank nagyszabású segítségnyújtásba kezd. A kezdeményezés keretében azokat az értékalapon működő magyar kis- és középvállalkozásokat segítik, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek a COVID-19 járvány következtében. A program célja, hogy azokat a magyar kkv-kat támogassa az ingyenes professzionális coaching lehetőségével, amelyek értékteremtő tevékenységet folytatnak.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben példátlan emberi segítségnyújtási hullám vette kezdetét az elmúlt időszakban Magyarországon. Tucatnyi mentálhigiénés szakember, pszichológus, coach és önkéntes ajánlotta fel ingyenes szolgáltatását az arra rászorulóknak. 

A lassan két hónapja tartó pandémia nem csak világszinten, de hazánkban is egyre súlyosabb gazdasági károkat okoz. A helyzetre reagálva fogott össze az ICF és a MagNet Bank, melynek közös együttműködése már hosszú évekre visszanyúlik. Mindkét szervezet kiemelt feladatának tekinti a most kialakuló, értékalapon működés kultúrájának támogatását, ezért hozták létre azt a pro bono programot, amelynek keretében a coaching nyújtotta fejlesztő módszerekkel ingyenesen támogatják a magyar kkv-kat. Az értékalapon működő MagNet szférába többek között biogazdálkodással, a környezetvédelemmel, a helyi energiatakarékossági együttműködések segítése (HETES) programmal, a kutatás-fejlesztéssel, a munkahelyteremtéssel, az egészségüggyel, a kultúra és oktatással és a szociális ellátással foglakozó vállalkozások tartoznak. 

A projektre jelentkezők, a programnak köszönhetően olyan rapid megoldást kaphatnak, az ICF coachai segítségével, melynek köszönhetően fejleszthetik önmagukat és ezáltal vállalkozásukat, valamint fellendíthetik, újjáéleszthetik üzleti tevékenységüket. A kezdeményezés azért is mondható egyedülállónak, mert kifejezetten az értékalapon működő kkv-k megsegítésére eddig hazánkban még nem volt példa. 

A járványhelyzet következtében veszélybe kerültek azok a vállalatok is, amelyeknek pozitív környezet és társadalom formáló erejükre szüksége lesz a társadalomnak a "felépüléshez"

- mondta Erős Barbara, a MagNet Bank területvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ICF jószolgálati programok a civil szervezeteknek nyújtott leginkább támogatást, azonban a váratlanul kialakult helyzet miatt a kkv-k bajba kerültek, támogatásunkkal pedig megtalálhatják a kiutat a válságból. (...) Egyéni és csoportos coachinggal tudjuk támogatni a vállalkozásokat a krízishelyzetben, ami egy olyan jövőbeni lehetőségre koncentrál, amit a coach segítségével a vezetők, tulajdonosok közösen keresnek és találnak meg, ezután pedig egy akciótervet állítanak fel, megtervezik hogyan fogják megvalósítani a kitűzött célokat, kitől és milyen segítséget kérnek, kiket vonnak be és meghatározzák pontosan mit szeretnének elérni a jövőben

 - mondta Séra Attila PCC, az ICF Jószolgálati program igazgatója. Elmondta azt is:

A kulcs abban van, hogy hajlandók legyünk és akarjunk változtatni azon, ami nem, vagy nem jól működik, a lehetőség minden esetben ott van körülöttünk.

Az ICF és MagNet Bank közös segítő coaching programjára a fent felsorolt, valamelyik MagNet szférába tartozó kis-és középvállalkozások jelentkezését 2020. május 10. éjfélig várják a https://tinyurl.hu/Itmc/ elérhetőségen. A jelentkezés az első 50 vállalatnak garantáltan biztosított.

Címkék:
vállalkozás, kkv, fejlesztés, tanácsadás, coaching,