Ez vár a hazai borászatokra a Brexit után: megváltoznak a trendek

HelloVidék2020. február 24. 08:15

Koch Csaba, a Hajós-Bajai és Villányi borvidéken termelő borászat tulajdonosa, 2018-ban első magyarként lett tagja a francia Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek, majd 2019-ben három újabb mérföldkőnek számító díjat nyert el: az Országos Borverseny legeredményesebb borászata, az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet. Most elárulta, mi vezetett a sikerhez, melyek a borász szakma aktuális trendjei, és hogy mi a baj a diszkontos csúcsborokkal.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának jóvoltából ez egy alulról szerveződő megmérettetés, a hegyközségi borversenyeken jól szereplő borok továbbjutnak a borvidéki borversenyekre, az ott díjazott borok pedig automatikusan bekerülnek az országos mezőnybe. Az Országos Borverseny nyertes borai pedig mind hazai, mind nemzetközi fórumokon komoly megjelenési lehetőségeket kapnak - magyarázta Koch Csaba a verseny menetét, melyen a legeredményesebb borászatként szerepeltek.

9 borunk nyert aranyérmet az idén országosan nevezett több mint 1000 minta közül, ami jelzi a szakmai munkánk színvonalát. Ettől jóval fontosabb a tavaly elnyert másik két díj. Megnyerni Magyarországon az Év Bortermelője elismerést, ami a szakma Kossuth-díja, egyrészt óriási boldogsággal és büszkeséggel tölt el, másrészt hatalmas felelősség, mert úgy érzem, ezzel egy nagyon komoly bizalmat kaptam a rám szavazóktól

- mondta a borászat tulajdonosa.

A teljes interjú a Hellovidék oldalán olvasható.

Címkék:
bor, borászat, vállakozás, brexit, termelés,