Hihetetlen, de igaz: innen van a mekis burgerek alapanyaga

HelloVidék2020. február 20. 08:15

Sokan nem is gondolnák, hogy a McDonald’s magyarországi hamburgereinek egyik fontos alkotóelemét, a salátát egy Csongrád megyei birtokon, Balástyán termelik, ahol a minőségben nem ismernek kompromisszumot. A családi vállalkozás gyökereiről és a magyar-amerikai együttműködésről a kertészet tulajdonosa, Becsey Zoltán beszélt a HelloVidéknek.

A családban nem Becsey Zoltán az első, aki elkötelezte magát a szakma mellett, mert már a nagyapja is mezőgazdasággal foglalkozott, valamint édesapja volt az, aki az 1980-as években letette a délkelet-magyarországi gazdaság alapköveit. A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem elvégzését követően azonban 1996-ban a Becsey Kertészet tulajdonosa válaszút elé érkezett: döntenie kellett, hogy a családi vállalkozásban kamatoztatja az iskolapadban megszerzett tudást, vagy pedig külön utakat járva kezdi építeni karrierjét. Becsey Zoltán az utóbbi mellett döntött.

A délkelet-magyarországi kertészet életébe már az ezredforduló előtt, 1997-ben belépett a McDonald’sszal való együttműködés, akiknek kezdetben salátát szállítottak, 2004-től 2010-ig bezárólag az év 12 hónapjában paradicsomot, majd a 2010-es évektől kezdődően felpörgették a salátabeszállítást, amely az utóbbi időszakban káposztafélékkel egészült ki. A multival való közös munka azonban nem jöhetett volna létre a Meki hazai zöldségellátója, az Eisberg Hungary Kft. nélkül.

Arról, hogy mik a Meki elvárásai, a HelloVidék cikkében olvashatsz!

Címkék:
vállalkozás, mcdonald's, meki, saláta, beszállító, mcdonald's magyarország,