Trónfosztás a gazdagsági listán: megint Bill Gates a legvagyonosabb

Pénzcentrum2019. október 25. 11:30

Ismét felülhet a gazdagok trónjára Bill Gates, ugyanis a dolgok jelen állása szerint újra a Microsoft alapítója a legvagyonosabb ember a világon. Az eddigi listavezető Jeff Bezosnak a válása miatt csökkent a vagyona - mondjuk még így is 104 milliárd dollárja van.

Újra Bill Gates, a Microsoft alapítója számít a legesleggazdagabb embernek a világon - írja a Forbes. Mindezt viszont nem annak köszönheti, hogy a saját vagyona hirtelen nagyot nőtt, hanem hogy az eddigi leggazdagabbnak hirtelen csökkent: Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona most éppen csak 103,9 milliárd dollár, miután az Amazon részvényei 7 százalékkal vesztettek az értékükből csütörtökön.

Így lehetett, hogy Bill Gates 105,7 milliárd dolláros vagyonával ismét a leggazdagabbnak számít, feltételezhetően egészen addig, amíg az Amazon részvényárfolyama ismét emelkedni nem kezd.

Bezos 2018 óta volt a Forbes legpénzesebbeket összegző listájának az elején, ezzel 24 év után megszerezve az első helyet Gates-től. Ő volt viszont az első a Forbes-listán, akinek 100 milliárd dollárnál több pénze volt.

Első helyét egyébként nem rengette volna meg az árfolyam esése, ha nem kellett volna volt feleségével, Mackenzie Bezossal osztozkodnia a válása után. Bezos felesége, aki végig mellette volt azok alatt az évek alatt, amíg az Amazon garázscégből világbirodalommá fejlődött, 32,7 milliárd dolláros vagyonával maga is a világ leggazdagabb 20 emberének egyike. 

Címkék:
vállalkozás, leggazdagabb, forbes, gazdagok, bill gates, jeff bezos, forbes lista, részvényárfolyam, amazon részvény,