Gerendai Károly szerint túl sok a sztárfellépő a Szigeten

Népszava2019. augusztus 7. 09:00

Immár csak látogatóként megy ki a Szigetre a fesztivál alapítója. Gerendai Károly egyébként nem tartja fenntarthatónak a mostani programköltségszintet, szerinte túl sok a sztár a fesztiválon. Azt is elárulta, mennyi pénzt kapott a fesztiválért.

Csak látogatóként lesz már kint a Szigeten Gerendai Károly. A fesztivál alapítója a Népszavának adott interjúban azt mondta, bár tavaly lefelejtették a vendéglistáról, de kis magyarázkodással sikerült bejutnia.

Vezetőségi tagként egyébként továbbra is ingyen mehet a családjával a fesztiválra. Az előző évben még nehezen kezelte a helyzetet, hogy "kint is van, bent is van", idén már igyekszik a fellépőkre összpontosítani.

Leginkább a cirkusz, a Foo Fighters és a Florence + The Machine érdekel. Valószínűleg megnézem Ed Sheerant és Post Malone-t is. A többieket sajnos nem ismerem

- mondta Gerendai, majd pedig kijelentette a sztárkínálat már sok neki:

Az idei Sziget sztárkínálata amúgy nekem már túl erős. A cég többségét megvásárló Providence láthatólag nem ellenzi a drága fellépőket, miközben a látogatottság nem növelhető tovább. Ezt a programköltségszintet nem tartom fenntarthatónak. (...) Nem leszek népszerű, de vállalom: ha még én irányítanám a céget, idén kevesebb lenne a szupersztár.

Arra a kérdésre, hogy mennyit kapott személyesen a vállalkozás többségéért a Providence-től, Gerendai azt mondta, bár titoktartás köti, de mivel a teljes összeget a G7 már közzétette, az adók levonása után körülbelül 5,5-6 milliárd jutott az általa jegyzett áttételes tulajdonosra, a GK Investre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szerinte az amerikaiak egyáltalán nem akarják megváltoztatni a fesztivált, nem szólnak bele a szervezésbe.

Így a történetet nyugodt szívvel végleg elengedtem. Maradt az évi néhány igazgatósági ülés.

Címkék:
vállalkozás, fesztivál, sziget, bevétel, eladás, gerendai károly,