Eljött a határidő: 5000 forint, és kötelező befizetni

Pénzcentrum/Portfolio2019. március 29. 14:30

Ma van az utolsó hétköznap, amikor a gazdálkodó szervezetek befizethetik a 2019. évi kamarai hozzájárulást. A végső határidő 2019. március 31.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapján tájékoztatja is a vállalkozókat erről a kötelezettségről és a legfontosabb tudnivalókról (ezek az általános tudnivalók nem csak a budapesti cégekre vonatkoznak) - emlékeztet a Portfolio. A szabályozás értelmében 5000 forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a megjelölt határidőig a területileg illetékes kamarának.

Tudnivalók

Érdemes odafigyelni erre az egyébként nem túl nagy összegre, mivel a kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak.

Az összeget több formában is be lehet fizetni:

  • banki átutalás,
  • készpénz-befizetés, (ügyfélszolgálaton ill. a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban)
  • sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető).

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget. A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is. Egyes területi kamaráknál "sárga postai csekken" is befizethető a hozzájárulás. Erről a székhely szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara honlapján érdemes tájékozódni. Ezek az információk ide kattintva elérhetők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mit kapnak cserébe a cégek?

Az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatások igénybevételére, így:

  • tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben,
  • üzleti partnerkeresés,
  • pályázatfigyelés.

Az üzleti partnerkeresés keretében működik az Üzlet@Hálón portál, amit a kamara az interneten lévő gazdasági katalizátornak nevez. Ez egyébként a kereskedelmi és iparkamarák üzleti adatbázisa, b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók.

Címkék:
vállalkozás, sárga csekk, kamara, cégek, befizetés, vállalkozások,