Ezen múlhat a magyar vállalkozások sikere: ezt érdemes észben tartani!

Pénzcentrum2019. február 11. 11:36

Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a névválasztásnak, pedig döntő lehet a cég sikere szempontjából. Az OTP Business Nagykövet Program egyik résztvevője - világítástechnikai cégével - mindezt a saját kárán tanulta meg.


Egy jó név elengedhetetlen egy sikeres vállalkozáshoz, nagyon nehéz azonban megtalálni a megfelelőt, ahogy azt Zabari István, a Lumenet Kft. egyik alapítója is alátámasztja.

2012-ben Vilagitas.eu néven indultunk. Ennél rosszabb nevet nem is választhattunk volna. Rövid időn belül megjelentek a piacon a mienkhez nagyon hasonló nevű cégek a miénkhez hasonló megjelenésű weboldalakkal. Nem volt mit tenni, ügyvédhez fordultunk

 - mondta a Portfolio-nak az OTP Business Nagykövet Program résztvevője.

Véleménye szerint nagyon nehéz elrugaszkodni a konkrét terméktől, viszont érdemes egy kicsit távolabb lépni és olyan cégnevet, illetve jogvédett márkanevet kitalálni, ami könnyen megjegyezhető, könnyen kiejthető és leírható, mégis egyedi.

A Light1 névre esett a választásunk.Minden domaint bejegyeztettünk a környező országokban is, átneveztük a céget Light1Shop Kft.-re. Rengeteg pénzt és energiát fektettünk az átnevezésbe, de aztán az első, benzinkútnál kért számla kiállításánál kiderült, mindez hiábavaló volt: a pénztáros nem értette a cégnevet. Magyarországon egy angol szó és egy szám összeillesztése nem biztos, hogy működik

 - jegyezte meg. Végül néhány hónap múlva a fényáram mértékegységéből (Lumen) és az online értékesítésre való utalásból (net) született meg a Lumenet mozaik szó, majd megszerezték az összes domain végződést Európában ehhez az elnevezéshez.

Azt javaslom minden kkv-nak, gondoljon arra, hogy később akár exporttevékenységet is fog folytatni, vagyis olyan nevet válasszon, amit egy magyar, román, horvát vagy szerb nemzetiségű felhasználó, partner, vásárló is ki tud mondani

- mondta Zabari István, majd hozzátette: nagyon sokat számít egy vállalkozás sikerének szempontjából az is, hogy milyen bankot választ.

Az OTP rugalmassága számukra óriási könnyebbséget jelent. A saját bankárunkkal kényelmes az ügyintézés, egy eurós folyószámla elindításához elég egy telefon

 - mutatott rá Zabari István. A cégvezető arról is beszélt, hogy gyümölcsöző kapcsolatokra tett szert az OTP Business, tavaly ősszel indított Nagykövet Programjának keretében."Hasonló gondolkodású emberek, ha egy asztalhoz ülnek, abból csodák születhetnek" - fogalmazott az üzletember a csaknem 50 banki ügyfél részvételével, havonta szervezett rendezvényekről.

TÁMOGATOTT TARTALOM
Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport
Címkék:
otp, cégek, vállakozás, név, otp business nagykövet, névválasztás,