Áldatlan állapotok a Bécsi Szelet vendéglőben: lejárt ételt, koszos konyhát talált a Nébih

Pénzcentrum2018. november 13. 10:01

Házhozszállítást is végző budapesti éttermet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szakemberek az egységben számos higiéniai hibát tártak fel, nem nyomon követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabtak ki.

Több szabálytalanságot is feltárt a Nébih a Bécsi Szelet vendéglő konyháján - áll a kormányzati honlapora feltöltött listában. A hivatal az étterem házhozszállítását üzemeltető Vorotex Kft.-t ellenőrizte. Kiderült, a cég nem megfelelően tárolta az élelmiszereket, a palacsintát és a krumplipürét például a gazdasági folyosón, utóbbit ráadásul a fedetlen szemetes mellett tartották, együtt a szárazáruval és a különböző ételmaradékokkal.

A hűtőkamrában sem igen figyeltek rá, mit mivel tárolnak együtt, a hatóság szerint így fennállt a keresztszennyeződés veszélye. A főzőtér ablakán nem volt rovarháló, így a helyiségben, ahol az ételeket készítették, legyek repkedtek. A személyzet nem minden tagja rendelkezett érvényes egészségügyi vizsgálattal, nem is dolgozhattak volna a konyhán. A földesárut - krumpli vagy répa - ugyanabban a mosogatóban tisztították, ahol később az edényeket is. A forgalomból kivont alapanyagok nyomonkövetése nem volt biztosított, de volt olyan étel is, amelynek már lejárt a szavatossága.

Címkék:
vállalkozás, étterem, bírság, nébih, házhozszállítás, étel,