Hónapokig nyöghetjük, ha nem oldódik meg a szemétkrízis

Pénzcentrum2018. október 26. 14:30

Akár pár napnyi leállás is óriási terhet róna a szemétszállítókra, akár több mint két hónapot is igénybe vehet, mire a kukások utólérnék magukat, ha nem sikerülne megoldást találni a Zöld Híd Kft. anyagi problémáira. A cég minden érintett önkormányzatnak értesítőt küldött, nem túl rózsás a helyzet!

Sokáig nyöghetik a háztartások, ha nem sikerül gyorsan megoldást találni a Zöld Híd Kft. csődhelyzetére - a többi között ez áll abban az értesítésben, amelyet a kukáscég minden érintett önkormányzatnak kiküldött.

Ismert, a szolgáltató pénteken jelentette be: nem tudja tovább elvinni a szemetet Pest és Nógrád megye 116 településén. Most a levélben arról írtak, ha esetleg a hétfői tárgyaláson sikeredne megállapodni az állami kukaholdonggal, akkor is több mint két hét lenne behozni a két napi leállásból következő lemaradást. Minél tovább nem lesz megoldva a háztartások hulladékszállítása, annál több ideig tart, mire a felgyűlt szemetet el tudják vinni: nég-öt napi kényszerű leállás esetén, szombat-vasárnapi munkarenddel is több mint 2 hónapig tartana elszállítani az összegyűlt hulladékot.

A Zöld Híd arra kérte az érintett önkormányzatokat, hogy a zavartalan szemétszállítás érdekében kezdjék meg az egyeztetéseket a katasztrófavédőkkel. Hozzátették, Vácon, Szadán és Balassagyarmat egyes részein alvállalkozók gyűjtik a szemetet, az ő elmúlt havi járandóságait még ki tudták fizetni. Ezeken a településeken akár el is vihetik a szemetet, de annak befogadására tárolóhely, vagy egyéb működési feltétel hiánya miatt nem lesz lehetőség.

Mint írták, ha a szolgáltatásuk fenntartásához szükséges pénz időben megérkezik, akkor azonnal megkezdik a szemétszállítást.

A leállás 116 Pest és Nógrád megyei települést érint. Ebben a cikkben összeszedtük, hol állították le a kukák kiürítését!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szűkszavúan reagált a katasztrófavédelem

Korábban megkérdeztük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól, hogy ebben az esetben mi a menetrend, mit fognak tenni annak érdekében, hogy zavartalan legyen a szemétszállítás. Emellett arra is rákérdeztünk, hogy meddig fogják tudni ellátni a szolgáltatást.

A kommunikációs igazgatóság közölte:

A katasztrófavédelem szükség esetén a hulladékszállítás biztosítása érdekében a vonatkozó jogszabályok szerint fog eljárni.

Címkék:
vállalkozás, szemétszállítás, kukás, kukaholding, kukakrízis, önkormányzatok,