A Modern Vállalkozások Programja nem ismer határokat! (x)

Pénzcentrum2018. június 25. 05:00

Áprilistól már a Pest megyei és fővárosi cégek is csatlakozhatnak.

Egy szárnyait bontogató kisprojekt cáfolhat rá, hogy a támogatási térképről sajnálatos módon - ámde objektív okokból - sokszor lemaradó központi régióról sem feledkeztek meg a gazdaság irányítói. 2018 tavaszától ugyanis már a budapesti és Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik a Modern Vállalkozások Programjának egyes díjmentes szolgáltatásait.

Idén februárban volt 2,5 éve, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara zászlójára tűzte a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét és útjára indította szemléletformáló programját. A Program azóta több, mint 12.000 vállalkozást ért el, amelyek közül több, mint 5.500 már meg is szerezte a PM (ezelőtt NGM) és ITM (ezelőtt NFM) által is elismert Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést. Ők a minősítéssel a továbbiakban egyedi termékajánlatokhoz, EU-s pályázatokon elérhető kedvezményekhez, többlettámogatáshoz férhetnek hozzá.

A kezdeményezés fő célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k hozzáadott értékként tekintenek az infokommunikációs eszközökre és digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tehetik működésüket és fokozhatják versenyképességüket.

A Program, amely több mint 540 minősített, megbízható informatikai szállítót tömörít, 140 sikeres rendezvényen van már túl. Ehhez jön a következő másfél évben további 120 esemény, amelyek közül most próba jelleggel 12-öt a központi régióban szerveznek meg. Fő szépséghibájuk tehát, - miszerint a területi korlátozás miatt nem fogadhatnak Közép-magyarországi vállalkozásokat - idén márciustól elhárulni látszik.

A kiterjesztés első, hivatalos megnyitó rendezvényére április 24-én került sor, melyet 5 további esemény követett. A résztvevők ezeken tájékozódhattak többek közt az újonnan megjelent EU-s adatvédelmi rendelet informatikai szempontú kihívásairól, a Google Groundon betekinthettek az elektronikus kereskedelem rejtelmeibe, bejárhatták a Budapesti Műszaki Egyetem technológiai demonstrációs központját, halhattak IPAR 4.0-ról, felhőtechnológiáról.

A "pilot" jelleggel elindított Közép-magyarországi kisprojekt pedig még nyárelőn további 6 rendezvénnyel várja érdeklődőit, így aki eddig nem tudott részt venni egyetlen eseményen sem, még nem maradt le semmiről. Kis ízelítőként; lesz még szó digitális turizmusfejlesztésről, ügyfélkapcsolatok kezeléséről, de a vállalati pénzügyeknek és az idén július 1-től az Áfa tv. szerint kötelezően alkalmazandó online számlázásnak is egy önálló témanapot szentelnek.

Ahogyan valamennyi egyéb régióban és megyében, úgy itt is személyes IKT tanácsadók állnak a vállalkozások rendelkezésére. A tanácsadók felmérik az arra igényt tartó vállalkozások informatikai helyzetét, majd rövid leírást és fejlesztési koncepciót készítenek számukra. Az arra jogosultak pedig megkaphatják az említett Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

A Program szolgáltatásainak igénybevétele kockázat- de legfőképpen díjmentes!

További információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu és kmr.infoter.eu, www.pmkik.hu

(x)

Címkék:
vállalkozás, nfm, mkik, kkv pályázatok,