A szakikat is elérte az országos járvány: nem tudnak pénzt keresni

24.hu2017. október 16. 10:01

700 mestert kérdezett meg egy szakember-közvetítéssel foglalkozó portál, az eredményt pedig betehetjük abba a sorba, ahol a hazai munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozásokról van szó. Szinte nincs olyan vállalkozás, ahol nem egyedül dolgozik egy mesterember, és ne keresne munkaerőt - írja a 24.hu

Az alkalmazottal dolgozó mestermeberek 77 százaléka keres szakmunkást vagy segédmuinkást Magyarországon - derült ki a Joszaki.hu felméréséből, 12 százalékuknak ráadásul tíz vagy annál is több új kollégára lenne szüksége.

Aki egy kicsit is ügyes, az maga is vállalkozik. Aki pénzt akar keresni és jó szakmunkás, de fél a vállalkozástól, az kiment nyugatra. A maradékból válogathatunk, akik nem a legjobb szakemberek

- idéz egy mesterembert a lap. Az Észak-Alföldön rontja a leginkább az üzletet a munkaerőhiány, ott 75 százalékkal tudnának több munkát elvállalni a szakik, ha lenne emberük.

A várható nettó jövedelmek között mellesleg óriási a különbség a vállalkozók és alkalmazottak között: egy parkettás magánzó várható nettó jövedelme meghaladja a 600 ezer forintot, míg egy alkalmazotté ugyanebben a szegmensben csak 210 ezer forint.

Címkék:
vállalkozás, karrier, külföldi munka, szakember, munkaerőhiány,