Gigacég épít gyárat Magyarországon: százaknak adnak munkát

MTI2017. február 4. 09:02

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, a beruházás Magyarország, a magyar munkaerő iránti bizalom jele, a döntés több évtizedre befolyásolja a vállalat jövőjét az országban. A thyssenkrupp csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen - ismertette.

A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak - ismertette.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a mintegy 11 milliárd forintos beruházáshoz. A thyssenkrupp Debrecenben a legmodernebb alkatrészeket, rugókat és stabilizátorokat fogja gyártani, amelyeket a legnagyobb autómárkák használnak - tette hozzá.

Matthias Koll, a Thyssenkrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója elmondta, 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást, 6,5 millió csavarrugót és stabilizátort fognak gyártani Debrecenben. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, jó infrastruktúra, megfelelő beszállítói struktúra, a jól képzett munkavállalók és jó oktatási intézmények - fejtette ki.

Címkék:
vállalkozás, gyár, üzem, gyártás, szoftverfejlesztés,