Jamie nem lesz boldog: az éttermét ellátó konyhán durva dolgokat találtak

hvg.hu2016. november 28. 12:31

Rengeteg szabálytalanságot találtak a hatóságok a neves Zsidai Gasztronómiai Csoport központi konyháján, amely többek között a Jamie's Italiant is ellátja - tudta meg a HVG.

Az élelmiszerbiztonságiak a Budai Vár szívében, az egykori Király Étterem helyén álló egységet, a Zsidai Gasztronómiai Csoport központi konyházán vizsgáltak. A HVG birtokába került jegyzőkönyv szerint az ellenörzés során egy sor szabálytalanságra derült fény:

  • többkilónyi lejárt szavatosságú tejszín,
  • jelöletlen termékek,
  • ömlesztve tárolt húsok,
  • mosogató helyett egy kézmosóban elmosogatott edények,
  • rossz hőmérsékletre állított hűtők,
  • és csak kézzel nyitható szemetesek.
A Zsidai-csoport tavasszal nyitott termelőkonyhája szolgálja ki összes egységüket, így többek között a Jamie’s Italiant is. Az üzemeltetők szerint a vizsgálat eredményéről még nem született jogerős határozat. Mivel állításuk szerint a tavasszal nyitott termelőkonyhájuk "jelenleg részben fejlesztés alatt áll", így annak működési rendjét még egyeztetik az illetékes hatóságokkal, mert tevékenységük során "minden tekintetben meg kívánnak felelni az irányadó jogszabályoknak".

A hatóságok a lejárt tejszínt kivonták a forgalomból, és azonnali hatállyal megtiltották azt is, hogy a Zsidai Group konyhájából nyers húsokat, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez "eltér a bejelentett tevékenységi körüktől". 1,25 millió forintos bírságot is kiszabtak.

Címkék:
vállalkozás, konyha, jamie oliver, szabálytalanság,