930 milliárdot oszthatnak szét a vállalkozások között

Pénzcentrum2015. július 1. 09:33

A gazdaságfejlesztési keret tervezett 830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintra vonatkozó felhívás jelenik meg ebben az évben. A támogatások minél gördülékenyebb felhasználása érdekében a már kiírt programokat is folyamatosan finomhangolják: a kapacitásbővítési támogatásnál eltörölték a cég méretére vonatkozó elvárásokat - írja a Napi Gazdaság.

Százmilliárd forinttal megemeli a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program ez évre tervezett fejlesztési keretét a kormány, így 830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintnyi uniós támogatásra pályázhatnak idén a vállalkozások.

A százmilliárd forintos többlet keretében főként a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szánt beruházásösztönző-, gépvásárlást, telephelybővítést célzó támogatásokat, valamint az exportpiacra lépést segítő felhívásokat írnak majd ki.

Az újratárgyalt keretből júliusban és augusztusban összesen 18 pályázatot hirdetnek meg. A nyár folyamán összesen 459 milliárd forintra pályázhatnak majd a kis- és közepes vállalkozások.

A kapacitásbővítés is könnyebb lesz a KKV-knak, ugyanis eltörölték a mérlegfőösszegre vonatkozó elvárásokat, vagyis msotantól bármekkora céggel lehet pályázni ilyen célra. 

 

Címkék:
vállalkozás, támogatás,