Egy csomó boltos máris lecseréli az online pénztárgépét

Pénzcentrum2015. április 17. 12:00

A tavalyi év fontos változást hozott a boltosok életében: le kellett cserélniük pénztárgépüket olyan online kasszára, amelyik az interneten keresztül be van kötve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszerébe. Sokan már most arra kényszerülnek, hogy lecseréljék a tavaly vásárolt új kasszát. A pénztárgépcsere első fázisa lezártnak tekinthető,azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb vállalkozásoknak kell lecserélniük kasszájukat az online rendszerre.

Elvileg már lezajlott a kasszacsere első üteme, azonban mostanra már a hibák is kiütköznek. A csere feszített tempója, a tavalyi év idegtépő szállítási csúszásai miatt sok kereskedő arra kényszerült, hogy nem eléggé átgondoltan rendeljen új kasszát. Ezekben a hónapokban - az egyik legnagyobb pénztárgép-szállító vállalat, az Alt-Cash Kft tapasztalatai szerint - a boltosok harmada már cseréli a tavaly vásárolt online pénztárgépét is: például azért, mert időközben rájött, hogy nem olyan kasszát szeretett volna, vagy az új online pénztárgépét túl gyakran kell szervizelni.

10 év munkáját kellett elvégezni egy év alatt

- mondta el a tavalyi kasszacserét értékelve egy pénteki sajtótájékoztatón Madarász Jenő, az Alt-Cash Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakember utólag úgy látja, több tesztelésre lett volna szükség, de mindenképp szükséges volt a határidők kitolása.

Jöhet a következő fázis

70-76 ezer vállalkozó számíthat ara, hogy hamarosan át kell állnia az online pénztárgépekre

 - mondta el Madarász Jenő. A 7-8 legnagyobb magyar pénztárgép-forgalmazónál rendelkezésre áll ennyi készülék, akár 3 hónap alatt is lecserélhetik a kasszákat az érintett több tízezer cégnél.

Meg nem erősített értesülések szerint a szolgáltatások is bekerülhetnek a következő csere-körbe:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • fodrászok, kozmetikusok,
  • autószerelők,
  • pénzváltók,
  • taxisok,
  • de akár orvosok, állatorvosok is

számíthatnak arra, hogy olyan kasszára kell váltaniuk, amelyik be lesz kötve a NAV rendszerébe.

A cégvezető azt javasolja a vállalkozásoknak, ne feltétlenül a méret alapján döntsenek az új pénztárgépről: fontos szempont lehet például a kasszafiók mérete, a szalag kicserélésének gyorsasága, vagy a váltópénz gyors kezelése.

Címkék:
online pénztárgép, kasszacsere, kassza,