Egyre több külföldi jön ezért Magyarországra: akár 5 milliót is elköltenek

Világgazdaság2015. február 2. 09:31

Egyre több angol, orosz, holland, olasz pár választja Magyarországot esküvője helyszínéül, de a házasságipar szereplőinek enélkül sincs oka panaszra: bár a gazdasági válság anyagilag megfontoltabbá tette az embereket, a házasságok száma folyamatosan nő, a magyar fiatalok pedig igényesek és vágynak a rendhagyóra - írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években egyre több a házasságkötés Magyarországon. A helyiek, és a külföldiek is szívesebben házasodnak. Ez utóbbi esetben népszerű helyszín Lillafüred, a gödöllői Grassalkovich kastély vagy éppen a tihanyi apátság, illetve a Balaton. A párok a teljes násznéppel együtt érkeznek, és 2-3 napot töltenek Magyarországon, általában ötcsillagos szállodákban. Az esküvő után, amire jellemzően 3-5 millió forintot költenek.

A magyarok igyekeznek megfelelni a trendeknek: inkább egy évvel elhalasztják a szertartást, hogy összegyűjthessék a galamb-, pillangóröptetéshez, lufipostához, a 3D-s ceremóniához vagy éppen a tűzijátékhoz szükséges összeget. Egy házasságkötés 60-80 vendéggel és az azt követő ünnepléssel nemigen oldható meg 2 millió forint alatt.

 

Címkék:
vállalkozás, házasság, esküvő,