Megújul a Nyugati tér: így fog kinézni a pályaudvar környéke

Portfolio2014. október 8. 19:01

A Fővárosi Blog új látványterveket tett közzé a Nagykörút egyik legelszomorítóbb állapotú közterületéről, az évek óta megújulásért kiáltó Nyugati térről. Elvileg 2015-re várható a Skála előtti terület átépítése, a képek tanulsága szerint egy élhető, zöld oázis jön majd létre a város egyik legforgalmasabb csomópontjában.

Augusztusi értesülések szerint a bontásokat már elkezdték, de a szerkezetépítés csak 2015 februárjában kezdődik a Nyugati téren. A városképet csúfító egykori Skála áruház előtti tér felújítása már régóta várat magára, látványterveket korábban is láthattunk, tavaly ősszel pedig kiderült, hogy a fővárosi TÉR_KÖZ pályázaton a kerület az igényelt 463,4 (bruttó 583,4) millió forint helyett csak 295,5 millió forint támogatást nyert el. Novemberben még úgy tervezték, hogy a tér felújítása idén szeptemberre lesz kész. A kevesebb támogatás miatt azonban mindent újra kellett gondolni és az új látványtervek arról tanúskodnak, hogy csak mostanra sikerült megtalálni az optimális megoldást.

A kerület a TÉR_KÖZ pályázat második ütemében szeretne újabb támogatást elnyerni. Az optimista forgatókönyv szerint 2015 nyár elejére lehet kész a tér, "remélve, hogy a zöldfelületek és a térbútorozás költségei is kigazdálkodhatók lesznek" - írta a kerület az index.hu-nak augusztusban. A terézvárosi önkormányzat úgy tudja, hogy tavaszra várható döntés a Bajcsy-Zsilinszky utat a Váci úttal összekötő felüljáróval kapcsolatban is, amelynek teljes elbontása is szerepel a lehetséges forgatókönyvek között.

Címkék:
vállalkozás, Budapest, beruházás,