És még azt hitted, mi adózunk a legtöbbet

MTI2014. szeptember 24. 09:32

Magyarország adórendszere a középmezőnyben van a versenyképesség tekintetében, 18. a rangsorban egy 34 OECD-tagországra kiterjedt tanulmány szerint - írja a Napi Gazdaság.

A cikkben ismertetik a Tax Foundation 2014 International Tax Competitiveness Index, ITCI, a nemzeti adózási rendszerek versenyképességi rangsorát, amelyben

Magyarország jobb helyezést ért el Németországnál, Japánnál, Kanadánál és Lengyelországnál, nem is beszélve a 32. Amerikai Egyesült Államokról vagy az utolsó helyezett Franciaországról.

A listán az első helyet Észtország érdemelte ki, ahol egységesen 21 százalék a társasági és a személyi jövedelemadó, de a cégeknek csak a kiosztott nyereség után kell fizetniük, a vagyonadót a telek és nem az ingatlan értékére vetik ki, és adómentesek a cégek külföldön keletkezett bevételei.

Észtországot Új-Zéland, Svájc, Svédország és Ausztrália követi a lista élmezőnyében. Az első öt ország közös jellemzője a külföldön keletkező bevételek adómentessége.

A tanulmány a vizsgált országokban a társasági-, a fogyasztási-, az ingatlan-, a személyi jövedelem- és a nemzetközi adók kulcsai mellett azt is figyelembe vette, mely ország biztosítja a legkedvezőbb feltételeket a befektetések számára, hol a legkedvezőbbek a növekedési feltételek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
adozas, vállalkozás, adó, vagyonadó,