Boltosok tízezrei nem álltak át az új kasszákra

Pénzcentrum2014. május 5. 09:32

92 ezer pénztárgépet helyeztek üzembe és kapcsoltak rá a NAV szerveire kedd éjfélig - tájékoztatta a Népszabadságot a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A lap szerint az utolsó napokban tapasztalható rohamot figyelembe véve feltételezhető, hogy megközelíti majd a százezret a határidőig üzembe helyezett gépek száma. Kedd éjfélig kellett beüzemelni a kasszákat azoknak, akik eredetileg a visszavont forgalmazási engedélyű koreai gépeket rendelték meg, valamint ez a határidő volt nyitva a Patkós Cassa ügyfeleinek is.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint továbbra is jelentős azoknak a kereskedőknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a pénztárgéphez április 30-ig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt. A szövetség azt kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól: vizsgálja meg a kialakult helyzetet és tegye lehetővé, hogy a jogszabályokat betartó kereskedők ne essenek el a támogatástól.

A kiskereskedelmi szakértők szerint 140-150 ezer online pénztárgép bekötésére kell számítani, vagyis, ha el is éri a százezret az április harmincadikáig üzembe helyezett gépek száma, a kereskedők egyharmada még továbbra is régi géppel dolgozik, annak ellenére, hogy ezt egyre kevésbé fogja tolerálni az adóhatóság.

Címkék:
pénztárgép, online pénztárgép, kasszacsere,