Pórul járt szállodák: sokan régi kasszákkal vágnak neki a szezonnak

Világgazdaság2014. április 30. 09:03

Hiába rendelkeznek szerződéssel, a szállítók hibája miatt sok szálloda nem kapja meg határidőre az új online kasszákat. Pedig az állami támogatás igénybevételének határideje ma jár le - írja a Világgazdaság.

A szállodák közel fele úgy vág neki a turisztikai szezon kezdetének, hogy nem sikerült lecserélni a régi pénztárgépeket. Hiába rendelték meg az online kasszákat, a szállítók közül sokan elmaradtak a szállítással.

Máig élhetnek az 50 ezer forintos állami támogatással azok, akik visszavont engedélyű kasszákat rendeltek, illetve azok, akiknek a befizetett előlegeivel eltűnt egy vállalkozás. A három pénztárgép-forgalmazó cég volt ügyfelei által befizetett előlegeket és vételárakat a kormány átvállalta, és jelezte, hogy jogi úton lép fel a vállalkozásokkal szemben.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint jelentős azoknak a kereskedőknek a száma, akik jogosultak lennének a támogatásra, de önhibájukon kívül nem tudják a mai határidőig beszerezni az új kasszákat. Az összes várható gépnek körülbelül felét, 85 ezret kötöttek be eddig.

Címkék:
kkv, turizmus, online pénztárgép, kasszacsere,