Több mint 1300 milliárd hitelt vettek fel a vállalkozások

MTI2014. április 25. 09:33

Átlépte az 1300 milliárd forintot a Széchenyi Kártya Program keretében kihelyezett hitelek összege - számol be róla a Világgazdaság.

Krisán László a lap pénteki cikke szerint kiemelte: a kis- és középvállalkozók számára, 11 hitelintézetnél elérhető program a hazai piacon a legkedvezőbb feltételekkel kínál hitelt állami garanciával. Versenyképessége az állami garancia mellett annak köszönhető, hogy a programban elérhető konstrukciók kamata a jegybanki alapkamat csökkenésével párhuzamosan alacsony szintre süllyedt.

A szabadon felhasználható folyószámlahitel éves nettó kamata 5,6 százalék, s ennyi az éves kamatszint a forgóeszközhitel esetében is. A beruházásokhoz, korszerűsítéshez igényelhető beruházási hitel nettó éves kamata 2,1 százalék. Az Agrár Széchenyi Kártya nettó éves kamata 2,6, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitelé 2,1 százalék. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel 1,6 százalékos nettó kamattal érhető el, ami a Magyar Nemzeti Bank által indított növekedési hitelprogram mellett az egyik legkedvezőbb - írja az újság.

Címkék:
kkv, széchenyi kártya, agrár széchenyi kártya,