Kiskapu a sikertelenül pályázó trafikosoknak: rengeteg megkötéssel!

Pénzcentrum2013. május 14. 18:03

Kiírták a trafiküzemeltetésre vonatkozó "pót"pályázatot, amelyre azok a dohánytermék-kiskereskedelemmel foglalkozó magánszemélyek jelentkezhetnek (rengeteg megkötéssel), akik az első körben egyetlen jogosultságot sem nyertek.

Az április végi eredményhirdetéssel zárult pályázat indulói közül azok jelentkezhetnek, akik minden, a felhívásban szereplő feltételnek megfelelnek. A legfontosabb követelmény, hogy a jelentkező legalább 20 éve üzemeltessen főként dohánytermék értékesítésével foglalkozó szakboltot.

A korábbiakban sikertelenül pályázó magánszemélyek akkor jelentkezhetnek, ha legfeljebb egy trafikot üzemeltetnek egyéni vállalkozóként vagy saját vállalkozásuk útján, és máshonnan nem származik jövedelmük. További feltétel, hogy az üzlethelyiségben kizárólag kiskereskedelmi tevékenység folyhat, a kiskereskedelmi egység nem tartozhat semmilyen hálózathoz (beszerzési társuláshoz, franchise-rendszerhez stb.).

Követelmény továbbá, hogy az éves nettó árbevétel nem haladhatja meg a százmillió forintot úgy, hogy az elmúlt öt lezárt üzleti év átlagában legalább nyolcvan százalékig kizárólag dohánytermék-kiskereskedelmi értékesítéséből keletkezett.

A jelentkezéseket egyszerű másolatban, mellékelt dokumentumokkal (öt lezárt év teljes üzleti beszámolói, pénztárgép éves lezárások) 2013. május 21-ig kell postára adni és megküldeni a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. postacímére: 1398 Budapest., Pf. 562.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
dohánybolt, kkv, cigaretta, trafik,