Gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség a magyar faluban

MTI2013. május 6. 17:05

Szerszámnyélgyártó és savanyítóüzemet hoznak létre a Start közmunkaprogram keretében, mintegy 170 millió forintos beruházással a Heves megyei Ivádon - tájékoztatta a település független polgármestere hétfőn az MTI-t.

Ivády Gábor közölte, hogy a két vállalkozás 43 embernek biztosít munkát, így gyakorlatilag megszűnik a munkanélküliség a négyszáz lakosú községben.

Elmondta: az elképzelés szerint a szerszámnyélgyártó üzem együtt működik majd a Nógrád megyei nagykeresztúri kovácsolt kéziszerszámokat előállító egységgel, amely szintén a Start közmunkaprogram támogatásával létesül. Az így előállított kéziszerszámokat használhatják majd országszerte a közmunkások.


Nagyobb térképre váltás

A savanyítóüzemet háromhektárnyi fóliasátor egészíti ki, ahol a savanyítandó uborkát és almapaprikát termesztik. Számításaik szerint évente 100-120 ezer kilogramm zöldséget savanyíthatnak az üzemben, ebből 80 ezer kilogrammra már van előrendelésük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A savanyítóüzem három év alatt önfenntartóvá válik - mondta Ivády Gábor.

(Címlapkép: ivad.hu)

Címkék:
karrier, kkv, munkahely, munkanélküli,