Máris sikeres az új magyar vállalkozás

Pénzcentrum2012. november 13. 11:03

Már megjelentek az első piacképes termékek a nemrég alakult Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszternél. A szervezet célja a régió kisvállalkozásainak fejlesztése, termékeik népszerűsítése.

A közelmúltban megalakult Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszter már túl van a tervezés fázisán, hiszen már megjelentek az első piacképes termékek - számolt be a fejleményekről a boon.hu hírportál.

A kezdeményezést azzal a céllal indították útjára, hogy minél inkább helyzetbe hozzák a helyi kisvállalkozásokat, üzleteket és az önfenntartó ökofalu program keretében ne csupán önellátásra, hanem a piacra is termeljenek. Mára egy negyven kilométeres sugarú körben szinte egész Zemplén területét lefedik, tagjaik vállalják, hogy minél nagyobb energiákat mozgósítsanak a helyi termékek (például szörpök, zöldségek) előállításáért.

Jelen pillanatban két "zászló" - a Zempléni Kézműves Termék és a Zempléni Helyi Termék - alá sorakozhatnak a helyi terméket előállítók. A szabályoknak megfelelő termékek megkaphatják a logóval ellátott címkét, amellyel egységesen tudnak megjelenni a külső piacokon. Csak az kaphatja meg a klaszter által felállított minősítő bizottság által kiadott logót, aki igazolni tudja, hogy az általa előállított termék csak és kizárólag zempléni alapanyagokból készült.

Címkék: