Jól megy az X-Faktor mentorának: Keresztes üzleti ügyei

Pénzcentrum2012. november 3. 13:03

Bár már elvált, közös cége mégis összetartja férjével Keresztes Ildikót, az X-Faktor mentorát.

A Blikk úgy tudja, Keresztes Ildikó és ex-férje, az Eddás Kicska László 13 évvel ezelőtt alapított közös betéti társaságot, amely ugyanúgy zavartalanul működik, ahogyan korábban is. Az Attrakció Kulturális Bt. többek között alkotó- és előadó-művészettel, film- és videogyártással, üzletviteli tanácsadással, PR-kommunikációval, konferenciaszervezéssel és hirdetéssel foglalkozik. A cégbíróságon vezetett adatok szerint a vállalkozásban az exférj hordja a nadrágot, ő az üzletvezető, a cégjegyzésre jogosult.

Keresztes Ildikó pedig mint kültag veszi ki a részét a közös bizniszből, amelyről nem tudni, mennyire jövedelmező, ugyanis a cégbírósági adatok nem tartalmazzák a beadott mérlegeket. Egy azonban biztos: jól működnek együtt, mert semmiféle tartozást nem halmoztak fel.

Tarolnak a Lidl és az Aldi milliárdosai: így lettek szupergazdagok - KATTINTS!

Kétszer annyi cég alakul, mint amennyi megszűnik

Az elmúlt egy esztendőben - 2011 és 2012 szeptembere között - 24 929 gazdasági társaságot töröltek a cégnyilvántartásból, miközben ugyanez idő alatt 45 922 új vállalkozás bejegyzésére került sor. A megelőző év adataihoz képest 2 százalékkal kevesebb céget töröltek és 9 százalékkal kevesebb új gazdasági társaságot alapítottak. A cégstatisztikák nyilvántartása óta ez az első esztendő, amikor e két mutató egyaránt csökkent a korábbi évihez viszonyítva. Az a tendencia azonban továbbra is érvényesül, miszerint nagyjából kétszer annyi új társaság lép piacra, mint amennyit törölnek - derül ki a feketelista.hu adatbázisából.

Szigorúbb cégalapítási feltételek

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elmúlt két esztendőben összesen 50 484 céget töröltek és 96 190-et alapítottak. Szakértők véleménye szerint ez a folyamat elsősorban azzal magyarázható, hogy egy cég törlése, kivezetése bonyolult és időigényes, egy új céget viszont - az idén bevezetett szigorítások ellenére is - akár egy-két nap alatt be lehet jegyeztetni. Miközben egy vállalkozás ellen felszámolást, csődeljárást vagy másfajta eljárást folytatnak, a tulajdonos a kimentett vagyonával, pénzeszközeivel más néven és címen új vállalkozást alapíthat. Legalább is eddig ez volt a gyakorlat, az idén viszont alaposan szigorították a cégnyitás feltételeit. Nem véletlen, hogy ebben az évben 4346-tal kevesebb új cég jelent meg a piacon, mint a megelőző esztendőben.

 

Címkék: