Sorra nyílnak a kalandparkok Magyarországon: hamar megtérül a beruházás

Pénzcentrum2012. április 13. 10:04

Rohamosan bővül a magyarországi kalandparkok kínálata: a projekteket uniós források támogatják, ráadásul a fejlesztés 5−8 év alatt várhatóan megtérül - írja a Napi Gazdaság.

A nyugati mintára épült élmény- és kalandparkok az elmúlt tíz esztendőben kezdtek elterjedni nálunk, és úgy tűnik, a fejlesztési kedv nem gyengül. Mára több mint harminc hasonló létesítmény működik az országban, és többnek a fejlesztése van folyamatban vagy kezdődik el rövidesen.

Létrejöttüket az EU is támogatja, ráadásul szakemberek szerint helytől, a kiépített szolgáltatásoktól függően 5−8 év alatt megtérülhet a befektetett tőke.

A most folyó fejlesztési helyszínek sorába tartozik Sárvár, ahol a tervek szerint a nyáron adnak át egy kalandparkot. A háromhektáros területen megvalósuló beruházás költsége megközelíti a 100 millió forintot, amelyből 66 millió forint az önerő, a többi pályázattal nyert, vissza nem térítendő uniós támogatás. Elkészülte után a parkba látogatók élő fák koronájára felszerelt, nyolcvan különböző játékelemet találnak, közte többállásos erdei kötél- és egy kétállásos íjászpályát, erdei tanösvényt, csapatépítő tréningkertet, örökzöld- és fűszernövény-labirintust, szabadtéri főző- és étkezőhelyet, erdei sportpályát, de a kisebb gyermekeknek játszótér is épül.

 

Címkék: