Kiderült: ennyibe kerül Magyarország ajándéka a királyi lagzira

Pénzcentrum2011. április 28. 12:08

Egymillió forint értékű, 45 részes Herendi étkészletet ajándékoz Magyarország Vilmos hercegnek és Kate Middletonnak az április 29-i, holnapi házasságkötése alkalmából.

A nászajándékba adott étkészletet az idén 160 éves Viktória minta teljesen új, modern kori változatával, a Royal Garden mintával díszítették. Az exkluzív minta bekerül majd a manufaktúra kínálatába.


Az eredeti, klasszikus, kínai hatású minta az 1851-es londoni - első - világkiállításra készült el, és Viktória angol királynő tetszését elnyerve, az ő rendelésére emlékezve, 160 éve őrzi nevét. A lepkés, bazsarózsás, kortalan, 160 éve divatos és kedvelt minta az, amelyet egyből Herenddel azonosítanak.

A herendi porcelán azóta is nagy népszerűségnek örvend a brit királyi család körében. Diana hercegnő is imádta a magyar manufaktúra porcelánjait, s1989-ben részt vett a Londonban rendezett Herendi kiállítás megnyitóján is.

A modern dekoráció a hideg és meleg, pasztell színek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett lesz egyszerre mai és divatos.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A negyvenöt darabból álló egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült, ezzel állítva emléket talán az "Évszázad eseményének". Az étkészlet értéke megközelítően egymillió forint - tudta meg a Pénzcentrum.hu Köller Tamástól, a Herendi Porcelánmanufaktúra marketing osztályának vezetőjétől.

Magyarország hivatalos ajándékát Csák János nagykövet ma adta át Londonban a brit hercegi párnak Schmitt Pál köztársasági elnök üdvözlő levelének kíséretében.

Címkék: