Kutyafitnesz: vissza kell fizetni a felvett uniós pénzt

Magyar Hírlap2010. december 3. 09:02

Vissza kell fizetnie az előleget annak a cégnek, amelynek Drégelypalánkra tervezett- és a sajtóban csak kutyafitneszként emlegetett - beruházását az Open Europe londoni székhelyű szervezet néhány hete a legértelmetlenebb uniós projektek listáján a kétes értékű első helyre sorolta - közölte a Bruxinfo.

2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mintegy 112 millió forintos uniós támogatást ítélt oda a Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek állatéletprogram kialakítására kutyáknak. A vállalkozásnak előlegként 44,7 millió forintot fizettek ki.

A beruházást a cég egy 1600 lakosú faluba tervezte, de a kutyafitnesz azóta sem nyitott meg. A kft. azzal indokolta a beruházását, hogy a támogatásból olyan szolgáltatást nyújthatnak a kutyáknak, ami segíti az egészségmegőrzésüket, "fittségük folyamatos fenntartását", műtét utáni lábadozásukat. A cég szerint a projekt piaci bevezetése után átütő és gyors üzleti sikerre lehet számítani, s mindez része a Gyrotech Kft. hosszabb távú tervének, egy "világszínvonalú állat-egészségügyi centrum" létrehozásának.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a projekt ellen már Magyarországon is elindult a szabálytalansági eljárás. A szervezet pedig egy hete úgy döntött, eláll a támogatási szerződéstől. Arról, hogy pontosan milyen szabálytalanságokat tártak fel, nem adtak tájékoztatást.

 

Címkék: