Kiderült: itt nyílik a legújabb magyar pláza

Pénzcentrum2010. október 30. 12:02

Immár felszíni munkálatokkal, az ütemtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

A város történtének egyik legnagyobb beruházásával kapcsolatban Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere elmondta: a korábbi − részben finanszírozási, részben pedig kivitelezési − nehézségek megoldásával idén februártól gördülékenyen halad a kivitelezés. Mostanra ráadásul a munkálatok elérkeztek a látványos fázisba, hiszen az épület szerkezetének építése már a földfelszínen zajlik.

Somogyi Csaba, a beruházásért felelős Erste Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a közműépítéssel és a területtel kapcsolatos nehézségek megoldása új lendületet adott a projektnek. A tervek szerint a Pláza átadására 2011 decemberében kerül sor, és a kivitelezési munkák mellett már zajlanak a tárgyalások a lehetséges bérlőkkel is.

A pláza belső területén a pinceszinti pillérek elkészültek, a körítő vasbeton falak pedig 90 százalékos készültségben vannak. Elkészültek a pinceszinti liftaknafalak is, valamint elkezdődött a pincefödém zsaluzatának és vasszerelésének készítése. A Pláza belső területén a szerkezetépítési munkák december végére készülnek el, a mélygarázs vasbeton zárófödémjét pedig jövő március végén adja át az önkormányzatnak a kivitelező továbbépítésre. Az önkormányzat beruházásában épülő Szabadság tér kivitelezése ezt követően kezdődik majd.

Címkék: