Magyarország csak hetedik legvonzóbb a régióban

Világgazdaság2010. június 1. 09:47

Két helyet javítva a kilencedik helyről a hetedikre lépett előre Magyarország a német külkereskedelmi kamarák által készített, közép- és kelet-európai befektetési célpontokat rangsoroló összeállításban - írja a Világgazdaság.

A német befektetők legkedveltebb célországa idén is a fél év tizede megszakítás nélkül az első helyen álló Csehország volt. A második helyre a tavaly negyedik Lengyelország tudott felkapaszkodni a 15 közép- és kelet-európai ország közül. Magyarország csak a hetediknek futott be, ám ez a helyezés is két pozícióval előkelőbb a tavalyinál. Hazánkat az első két helyezetten kívül még Szlovénia, Szlovákia, Horvátország és Oroszország előzi meg.

A rangsort mintegy ezer német vállalatvezető megkérdezésével állították össze a német kereskedelmi kamaráknál. A felmérésből továbbá az is kiderül, hogy a cégvezetők véleménye alapján összeállított befektetői hangulat mutatószáma jelentősen emelkedett a tavalyi évhez képest. Idén már a megkérdezettek 70 százaléka a gazdaság egészére nézve stabilizálódásra vagy növekedésre számít, a saját vállalatukkal kapcsolatban pedig a felmérésben részvevők 85 százaléka nyilatkozott ugyanígy.

Címkék: