Csányi új Pick és Sole gyárat épít Szegeden

Pénzcentrum2010. április 29. 10:02

Zöldmezős beruházással épít új gyárat Szegeden Csányi Sándor, a Pick Szeged és a Sole-Mizo Zrt. tulajdonosa. A több 10 milliárd forintos beruházás a két autópálya, az M5-ös és az M43-as csomópontjánál valósul meg -értesült a delmagyar.hu.

Közép-Európa legkorszerűbb szárazáru- és feldolgozott húsipari termékgyártó kapacitását szeretné létrehozni Szegeden a tulajdonos - mondta el a lapnak  Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor OTP-elnök azt szeretné, ha a Pick Szeged Zrt. feldolgozóegységei - és az új érlelőtorony is - egy telephelyen, egy korszerű gyárban lennének, így hosszú távra stabilizálhatnák a cégcsoport versenyképességét és piaci pozícióját. A tervek megvalósulásához uniós támogatásokat is igényelnek.

Arra a kérdésre, mikor kezdik el a beruházást, Kovács László nem tudott időpontot mondani, mivel minden az EU-tól elnyerhető támogatások függvénye. Több 10 milliárd forintos beruházásról van szó - derült ki.

A terület azon a 200 hektáron lenne, amely az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjához közel, az 5-ös főút két oldalán helyezkedik el. A lap információi szerint a szintén Csányi Sándor OTP-vezér tulajdonában lévő Sole-Mizo Zrt. is új üzemet építene a közelben.

Címkék: