A magyar világmárka az araboknak is bejön

Pénzcentrum2010. március 18. 11:02

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével Herendi porcelán kiállítás nyílt március 11-én Dubajban, a piramisairól ismert WAFI luxus bevásárlóközpontban. A kiállítás elsősorban a Herendi porcelán mint a magyar kulturális örökség részének bemutatását, a márka és a mögötte lévő munka megismertetését szolgálja. A megnyitó ünnepségen dubaji méltóságok mellett beszédet mondott Tar Attila, a Magyar Nagykövetség helyettes vezetője, valamint Kozma Gergely, a forgalmazó Nonius International képviselője.

"Sajnos az arab országokban kevésbé ismerik a világhírű Herendi porcelánt, ezért tekintettük elsődleges feladatunknak, hogy bemutassuk a szélesebb közönségnek is a herendi csodát, mely több mint 180 éve hirdeti a magyar kézművesipar dicsőségét. Ez a magyar identitás része, ezért, és nemzeti ünnepünk alkalmából az üzletközpont engedélyével két nagy magyar lobogót is felvontunk az átriumban. Külön örömünkre szolgál, hogy Vecsey Tamás herendi porcelánfestő segítségével be is tudjuk mutatni a porcelánfestés apró részleteit, finomságait, sőt, az érdeklődők akár ki is próbálhatják magukat e területen. A WAFI üzletház főcsarnokában most jó magyarnak lenni" - nyilatkozta Kozma Gergely.

A WAFI luxus üzletközpontban, mely 2008-ban Dubaj legjobb bevásárlóközpontja volt, az üzletek és éttermek sokaságán túl rekreációs központ, 5 csillagos szálloda, bazár, limuzinszolgálat és más szolgáltatások várják az érdeklődőket. A kiállítás egészen március 27-ig tart. A Herendi porcelán ezután sem fog eltűnni Dubajból, mivel a WAFI-ban működő Comtesse üzletben fogja hirdetni a magyar minőséget.

Címkék: