Nem tudták eladni a gyárat, a felszámoló újra próbálkozik

Pénzcentrum2010. március 4. 09:47

Újra eladásra hirdette meg a Concurs Manager Kft. felszámolócég a száznegyven hitelezőnek több mint 550 millió forinttal tartozó Lenti Olajipari Gépgyár (LOG) vagyonát - írja a Napi Gazdaság mai számában.

Az 1995-ben alapított és egykoron szebb napokat is megélt vállalat felszámolása 2009 februárjában kezdődött meg. A korábban több mint száz főt foglalkoztató LOG többek között 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik az APEH-nak, és az egykori munkavállalóinak sem tudta kifizetni az őket megillető járandóságukat kifizetni.

A társaság főbb vagyonelemeinek értékesítéséből tavaly összesen 375 millió forintot remélt a felszámoló biztos, amiből 225 millió forint volt az 1,7 hektáros területen fekvő összesen 4581 négyzetméternyi ingatlan irányára, és 150 millió forintot kértek a LOG gyártó gépeiért és berendezéseiért.

A március közepéig pályázható főbb vagyonelemek irányárát a felszámolócég 200 illetve 100 millió forintra szállította le. Az érdeklődők ezeken kívül pályázhatnak 25 millió forintnyi anyagkészletre, összesen több mint 10 millió forintnyi szerszámra és egyéb készletre, valamint egy-egy VW Passat és VW Bora típusú személygépkocsira 1,5 és 1 millió forintos irányáron.

Címkék: