Olcsóbb lesz idén az Operabál! Csak 75 ezer forint a jegy

Pénzcentrum2010. január 25. 08:32

Megérzik a válságot a báli szezon rendezvényei is: csökkennek a belépők árai, kisebb a rendezvények költségvetése, és a szervezők kevesebb vendéget is várnak -írja a Napi Gazdaság.

A báli szezon legjobban várt társadalmi eseményének idén is az Operabál, amelynek ezúttal nem csak helyszíne, hanem rendezője is a magyar Állami Operaház. A szervezési költség a korábbi években mintegy 130 millió forint körül alakult, a bevétel pedig elérte a 160 milliót. Idén a kiadási költségvetés 120 millió forint, a bevételben ezt kell meghaladnunk - mondta a Napinak Maráczi Ákos, a rendezvény házigazdája, a korábbi bálok főszervezője.

Idén a belépőjegyek árát némileg csökkentették, illetve a jegyrendszert átalakították. A sétálójegyek nettó 70 ezer helyett most 60 ezer forintba kerülnek, ami tavaly 20 százalékos áfával 84 ezer, idén 25 százalékos áfával számolva 75 ezer forintot jelent. Idén újdonságként a sétálóvendégek jegyei is tartalmaznak némi étkezési lehetőséget.

A páholybérlet tavaly bruttó 312 ezer forintba került, most a vendégek három kategória közül választhatnak: bruttó 200, 250 vagy 325 ezer forintért. Az ár tartalmazza a páholyban saját felszolgálóval szervírozott, "négyfelvonásos" hideg vacsorát és a szabad italfogyasztást a térítésmentes italválasztékból.

Címkék: