Süllyed és repedezik az ózdi Tesco? Bezárják az áruházat?

Pénzcentrum2010. január 19. 04:33

Az Ózdon elterjedt hírek szerint a bevásárlóközpont folyamatosan süllyed, a raktárhelyiségben már a falak is megrepedeztek. Az áruházlánc határozottan cáfolja az épület statikai problémáit -írja a boon.hu.

Közel négy évvel ezelőtt kezdték el építeni a Brassói úti bevásárlóközpontot. Fél év alatt nőtt ki a semmiből az üzlet, 2006 augusztusától várják a vásárlókat.

A "jól értesült" környékbeliek már akkor azt hangoztatták: csak idő kérdése és a Széchenyi István Közgazdasági Iskolához valamint a Városi Sportcsarnokhoz hasonlóan ez az épület is meg fog süllyedni.

Tavaly decemberben ismét felerősödtek azok a híresztelések, miszerint baj van az épület stabilitásával. A boon.hu értesülései szerint a Tesco süllyed, a raktárhelyiség falai repedeznek. Volt, aki a műszaki részleget nevezte meg, mint a bajok legfőbb forrását. Olyan kijelentések is elterjedtek, miszerint több hétre be kell zárják majd a bevásárlóközpontot.

Határozott cáfolat

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hackl Mónika, Tesco kommunikációs igazgatója határozottan cáfolta, hogy az épületnek statikai problémái lennének. Kijelentette továbbá, hogy a bezárásnak még a gondolata sem merült föl.

A boon.hu Kovács György városi főmérnöktől ugyanakkor megtudta: műszaki szempontból a városnak nincs ellenőrzési feladata, csupán a féltucat monitoring kút üzemeltetéséről kell gondoskodniuk. Engedély hiányában az eladóterületen nem lehetett felvételt készíteni, kívülről, szabad szemmel, pedig nem látszanak a vélt vagy valós süllyedéses problémák.

Címkék: