Megviseli a plázákat a sztrájk

Pénzcentrum2010. január 14. 08:47

Meglátszik a sztrájk a bevásárlóközpontok forgalmán. A jelentősen megritkult BKV-járatok mellett a vasúti dolgozók ma reggeli munkabeszüntetése sem használ -a sokszor az elővárosi forgalomra is számító- plázáknak -írja a Napi Gazdaság.

A nagyobb plázák erősen függnek az elővárosi beérkező, illetve a kifelé áramló forgalomtól. Ilyen például a Nyugati pályaudvar mellett működő Westend City Center, a Keleti vonzásában levő Arena Plaza, illetve Árkád, a budatétényi Campona, a Déli pályaudvar közelében levő MOM park és Mammut.

Bár a vasutassztrájk csak reggel nyolcig tart, a káosz jó, ha délutánra véget ér, vagyis várhatóan sokan döntenek úgy, hogy meg sem próbálnak beérni a munkahelyükre, tompítva ezzel a plázák átmenő forgalmát.

Balatoniné Kiss Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára a Napinak elmondta: a BKV-sztrájk is megviseli a plázákat, főleg azokat, amelyeknél P+R parkolók vannak. A sztrájk alatt nem teszik le az autójukat az ingázók, így be sem mennek a központokba. Az még nem számolható, hogy mekkora lesz a kiesés - kérdés, mi lesz hétvégén.

Címkék: