Hitelszűke-tragédia: a vonat elé vetette magát a kisvállalkozó

Pénzcentrum2009. október 28. 14:02

Egy brit házaspár évek óta jól megélt a vállalkozásukból, a sofőrszolgálatot működtető családról sugárzott a boldogság. A cég működése a válság hatására akadozni kezdett, de a férj szerint a kegyelemdöfést a számlavezető pénzintézet vitte be, amikor visszavonta a vállalkozás hitelkeretét. Egy adóhatóságtól érkezett felszólítás után a feleség nem bírta tovább és egy 80 km/h-val közeledő vasúti szerelvény elé vetette magát.


Mark és Victoria Davis (Forrás: Daily Mail)

Az elkeseredett férj a bankot okolja felesége haláláért, szerinte a pénzintézet felelőssége megkérdőjelezhetetlen. A 48 éves Mark Davis elmondta, hogy sikeres vállalkozást működtetett a feleségével, számlájukat évek óta a Lloyds TSB-nél vezették. A bank 30 ezer fontos hitelkeretet biztosított a cég számára, fedezetként a család otthonául szolgáló ingatlan mellett egyéb garanciákat is vállaltak.

A szigorítások hatására a bank a korábbi gyakorlattól eltérően már nem évente, hanem havonta vizsgálta felül a hitelkeretet, amit előbb szűkítettek, majd teljesen visszavontak. A cég pénzügyeivel a feleség foglalkozott, a válság kirobbanása után a számlák egyre csak halmozódtak. A követelések és a kötelezettségek is megszaporodtak, a május hónap végzetesnek bizonyult.


A férj szerint a Lloyds felelőssége megkérdőjelezhetetlen

Ekkor mondta fel a bank a családi cég hitelkeretét, majd az adóhatóságtól érkezett egy 16 ezer fontos fizetési felszólítás, melyek következtében a hölgy kilátástalannak látta a jövőt. A 39 éves Victoria Davis a levél kézhezvételét követően a közeli vasúti sínekhez autózott, a felszólítást az ülésen hagyta, majd a sínpályához sétált.

A vonatvezető elmondta, hogy körülbelül 80 km/h-val haladt, amikor az egyik kanyar előtt egy alakot pillantott meg a síneken. Fékezett, dudált, de csak annyit látott, hogy az illető letérdel a vonattal szemben, a tragédia elkerülhetetlen volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bank nem kommentálta a férj állításait, de belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Címkék: