Tiltás: nem árulhat alkoholt az Auchan

Pénzcentrum2009. május 22. 15:02

A helyi hatóságok megtiltották az Auchannak, hogy alkoholt forgalmazzon moszkvai üzleteiben. A hírt az áruházlánc szóvivője is megerősítette.

Hírügynökségi jelentések szerint a moszkvai hatóságok megtiltották az Auchan áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását.

Maria Kurnosova, az Auchan szóvivője szerint az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan. Az áruházlánc pedig egyelőre nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

A szóvivő elmondta, mihelyst rendelkezésükre állnak a szükséges dokumentumok, ismét elkezdenek alkoholos italokat forgalmazni. A tilalom ugyanakkor csak az Auchan moszkvai hipermarketeire érvényes, a város határán kívül eső üzletekben továbbra is zavartalan a kiszolgálás.

A francia üzletláncnak már korábban is meggyűlt a baja az orosz hatóságokkal. Egy esetben hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat -különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchant, hogy nem teljesen legálisan jutottak egy földterülethez.

Címkék: