Roma mikrohitel: változtak a pályázati feltételek!

Pénzcentrum2009. április 1. 12:30

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 2008. decemberében hirdette meg a hazai roma mikrovállalkozások mikrohitellel megvalósított beruházásainak támogatására vonatkozó, KKC-2008-R-2 kódjelű támogatási konstrukciót. A pályázati feltételek az alábbiaknak megfelelően változtak.

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató IV./1. pontjának első bekezdése az alábbiakkal egészül ki:

"A konstrukció keretében olyan projektek megvalósításához is igényelhető támogatás, amelyekhez a pályázó megkötött hitelszerződéssel rendelkezik, vagy amelyekhez a pályázat befogadását megelőzően már folyósítottak mikrohitelt, de a beruházás a pályázat befogadása előtt még nem kezdődött meg."

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató V./1. pontja az első bekezdést követően az alábbi bekezdéssel egészül ki:

"Nem szükséges a pályázat útján támogatott projekt finanszírozására mikrohitelt is igénybe venni, amennyiben a pályázati úton elnyerhető támogatást olyan projekthez igénylik, amely bővítő vagy kiegészítő jelleggel kapcsolódik egy 2008. július 1-e után folyósított mikrohitellel finanszírozott, a pályázat befogadása előtt megkezdett projekthez. Ezzel a lehetőséggel nem élhetnek azok a vállalkozások, amelyek a KKC-2008-R kódjelű konstrukció keretében benyújtott pályázatukkal támogatásban részesültek."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes pályázati dokumentáció - a módosításokkal egységes szerkezetben - a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapjáról tölthető le.

Címkék: