Összefog a Metro és a Tesco

Pénzcentrum2009. március 27. 11:30

Minden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása kialszik egy órára a klímavédelem érdekében, a Tesco pedig három hipermarketje frontvilágítását kapcsolja le szombaton este fél 9-től.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydney-ből indult, akkor 2,2 millió üzleti vállalkozás és család gondolta úgy, hogy egy órára lekapcsolja a világítást. A mozgalom - melynek legfőbb célja a természet megóvása és bolygónk jövőjének biztosítása -, nemzetközivé nőtte ki magát az elmúlt években, a támogatók száma napról-napra növekszik.

Magyarországon a Tesco és a Metro is csatlakozik a globális fenntarthatósági mozgalomhoz.

A Tesco szombaton este három nagy hipermarketje - a Fogarasi úti, az Aréna Plázában található és budaörsi- frontvilágítását 20 óra 30 perctől 21 óráig lekapcsolja.

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. felelős vállalatként számos lépést tesz a környezeti terhelés csökkentése érdekében; kezdve a környezetbarát építési-kivitelezési technológiák alkalmazásán, túl a szelektív hulladékgyűjtésen és visszaváltáson, egészen a környezetbarát bevásárló táskák bevezetéséig. A Föld Órája akcióhoz való csatlakozásunkkal szeretnénk felhívni vásárlóink és a gazdasági élet valamennyi szereplőjének figyelmét az egyéni felelősségvállalás fontosságára", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Metro minden magyarországi áruházának oszlopvilágítása is kialszik egy órára szombat este a klímavédelem érdekében.

"A Föld óráját igen jó kezdeményezésnek tartjuk, annak érdekében, hogy minden fogyasztó tudatosabban védje környezetét, csökkentse a káros anyag kibocsátást és törekedjen az energiatakarékos és ezzel környezetbarát megoldások használatára." - mondta José María Cervera a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

Címkék: