Üzleti tarifák: már a mobilinternet is kedvezményes

Pénzcentrum2009. március 19. 09:45

Sok cég még mindig "lakossági" díjcsomagokkal telefonál, pedig már a legkisebb vállalkozások is igénybe vehetik a hazai mobilszolgáltatók üzleti tarifáit. Az üzleti díjcsomagok havidíja lebeszélhető, és számos extra- kedvezményt is érvényesíthetnek a vállalkozások.

A speciálisan kis- és közepes vállalkozásoknak kialakított díjcsomagot mindhárom hazai mobilcég kínálatában megtalálhatjuk, mégis nagy azon cégek aránya, akik az évek óta jól megszokott "lakossági" tarifát használják, s így végső soron drágábban telefonálnak.

Pedig az üzleti előfizetéseknek számos előnye van: néhány tarifacsomag akár már egy SIM kártyával is igénybe vehető, általában másodperc alapon számláznak a mobilcégek, a havidíj egésze - bizonyos esetekben a fele vagy akár a kétszerese is - lebeszélhető.

Ha egy vállalkozás legalább három-öt SIM kártyát is használ, üzleti ügyfélként további költségcsökkentő lehetőségeket használhat ki, mint például a cégen belüli hívások díjmentessége. Hasonló megtakarítást tesz lehetővé a partnercég opció, amely szintén havidíjért azt nyújtja, hogy a legfontosabb üzleti partnereket kedvezményes percdíjjal lehet hívni.

Az ilyen előfizetésekhez minden szolgáltató kínál kedvezményes árú mobilinternet-csomagokat is: arra az esetre, ha a munkatársnak az irodán kívül akadna nem telefonos intéznivalója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az alkalmazottak számára az is fontos béren kívüli juttatás, hogy kedvezményesebb percdíjakkal telefonálhatnak, mint ha magán-előfizetésük lenne. A mobilcégek - gondolva az emiatt esetleg keletkező adófizetési kötelezettségre, lehetővé teszik azt is, hogy egy speciális felületen keresztül a munkavállalók szétválogathassák a céges és magánhívásaikat, valamint költési limitet határozzanak meg az alkalmazottaknak.

Címkék: