K+F Forrástérkép 2009-2010: letölthető!

Pénzcentrum2009. március 6. 10:00

A kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter egyik kiemelt feladata a K+F és innovációs támogatási rendszer hatékonyságának a növelése, a terület számára rendelkezésre álló hazai és az európai uniós költségvetési források összehangolt felhasználása révén.

Ez várhatóan pozitív hatással lesz a vállalati innováció élénkülésére, a kutatóhelyek és a vállalkozások közötti kapcsolatokra, valamint a tudás-intenzív iparágak erősödésére és a kutatás-fejlesztés területén mutatkozó regionális egyenlőtlenségek csökkenésére, elősegítve a kilábalást a válságból. A K+F célok elérése, segítése érdekében 2009-ben 170 milliárd Ft, 2010-ben közel 180 Mrd Ft pályázati forrás lesz felhasználható kutatás-fejlesztési és innovációs célokra.

Azért, hogy minden érintett tisztában legyen a pályázati lehetőségekkel - beleértve a számára elérhető források volumenét és céljait - tesszük közzé a 2009-2010 időszakra vonatkozó kutatás-fejlesztési és innovációs forrástérképet. Ez egységes szerkezetbe foglaltan tartalmazza az összes jelentős hazai, európai uniós és kétoldalú nemzetközi támogatási lehetőséget a Kormány középtávú tudomány-, technológia- és innováció-politikai stratégiai prioritásainak megfelelő csoportosításban.

A forrástérkép letölthető INNEN!

Címkék: