9000 új állás a KFC gyorséttermeiben

Pénzcentrum2009. február 18. 09:30

300 új éttermet nyit a magyar piacon is jelen levő Kentucky Fried Chicken. A csak csirkehúsból készült ételeket forgalmazó gyorsétteremlánc így akár 9000 új munkahelyet is létesíthet.

Az új éttermeket a következő három-öt évben tervezik megnyitni Nagy-Britanniában, ez 150 millió fontos (51 milliárd forint) fejlesztést jelent.

A hálózatnak már 760 étterme van a szigetországban, amelyekben összesen 22 ezer fő dolgozik. A cég azon kevesek közé tartozik, akik inkább nyernek a gazdasági világválságon: az emberek ugyanis egyre inkább az olcsóbb ételeket keresik. Ugyanakkor a KFC riválisaitól, például a McDonalds-tól vagy a Burger King-től is elvesz piacokat.

A Kentucky Fried Chicken egyike a világ legnagyobb gyorsétteremláncainak. A éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amiket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Szerte a világon évi több mint egymilliárd csirkéből készült terméket fogyasztanak a vásárlók a hálózat éttermeiben. Az Egyesült Államokból kiindulva ma már föld 80 országában találkozhatunk a KFC alapítójának arcképével (ami a cég védjegye). A cég Magyarországon is folyamatosan terjeszkedik, már 14 budapesti és egy debreceni étterme van.

Címkék: