Webáruház - csak magyar termékeknek

Pénzcentrum2009. február 11. 15:00

A magyar vállalkozások könnyebb piacra jutásához szeretne hozzájárulni az a webáruház, amely március elsején kezdi meg működését. Az internetes boltban csak hazai árukat lehet majd vásárolni.

A honlap a Prémium Hungaricum Egyesület üzemeltetésében működik majd- jelentették be tegnap egy szakmai konferencián. Az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy összefogja és segítse a Kárpát Medence mindazon kis- és középméretű élelmiszeripari- és kapcsolódó vállalkozásait, amelyek a magyar gasztronómiai - kulturális hagyományban gyökerezve egyedülálló minőséget állítanak elő. A szervezet szerint hazánkban a bevásárlóközpontok egyoldalú élelmiszer-kínálatában alig található egészséges, jó ízű magyar áru.

A pécsi székhelyű egyesület több boltot is üzemeltet, saját élelmiszermárkái is vannak. Ugyanakkor érdekeltségi körükbe tartozik az ország első "bio panziója", ahol a hangsúly a vendégek egészséges életmódján van.

A tanácskozáson részt vett Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is, aki elmondta, hogy akár már a jövő héten döntés születhet arról, hogy a magyar élelmiszeráruház-láncokban 80 százalék hazai élelmiszer kerüljön a polcokra.

Címkék: