Váratlan döntést hozott az egyik légitársaság: nem repülnek a magyarok által is kedvelt városba

Pénzcentrum2024. április 16. 16:15

Az EasyJet légitársaság bejelentette, hogy az izraeli biztonsági helyzet miatt október 27-ig felfüggeszti Tel-Avivba irányuló járatait az Irán által Izrael ellen végrehajtott rakéta- és dróntámadások miatt - jelentette a BBC.

Az EasyJet légitársaság bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban nem indít járatokat Tel-Avivba. Ez a döntés azután született, hogy Irán rakéta- és dróntámadásokat intézett Izrael ellen a hétvégén. A légitársaság október 23-ig tervezte a járatok felfüggesztését, de később ezt meghosszabbította október 27-ig. Az intézkedést az izraeli helyzet változékonyságával indokolták.

Az újraindítás után nem sokkal, amelyet a Hamász izraeli támadása és a Gázai övezetben kirobbant háború követett, az EasyJet most ismét szünetelteti Tel-Avivba irányuló járatait. A légitársaság ügyfeleinek több lehetőséget is felajánlott, többek között a jegyár teljes visszatérítését.

A konfliktus hátterében Irán áll, amely válaszlépéseket hajtott végre egy damaszkuszi konzulátus elleni bombázás után. Bár Izrael nem vállalta magára a támadást, amely során több iráni parancsnok életét vesztette el, általános vélekedés szerint ők állnak a művelet mögött.

A helyzet tovább bonyolódik annak kapcsán, hogy Izrael hogyan reagál majd az iráni támadásra. Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter szerint az Iránnal való konfliktus még nem ért véget. Az EasyJet ezekre a fejleményekre reagálva döntött úgy, hogy felfüggeszti Tel-Avivba irányuló járatait a nyári szezon hátralévő részében.

Címkék:
utazás, légitársaság, október, konfliktus, izrael, irán, easyjet, háború,