Módosult a riasztás: már másodfokú veszélyt jeleznek zivatar miatt ebben a vármegyében

Pénzcentrum2024. április 15. 13:33

Amíg reggel még 10 vármegyében - Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyék területén - volt érvényben az elsőfokú riasztás zivatarveszély miatt, közben Borsodban már másodfokú veszélyt jeleznek a met.hu-n. 

Amíg 9 megyében továbbra is arra figyelmeztettek, "Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!", addig Borsod-Abaúj-Zemplén területén a figyelmeztetés úgy szól: "Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!"

Hétfőn hazánk déli felén napos marad az idő, északabbra azonban változó vastagságú felhőzet zavarhatja időszakosan a napsütést. A délután folyamán az északnyugati, északi részekre frontális felhőzet érkezik, ott már előfordulhatnak záporok, néhol (északkeleten akár heves) zivatar is kialakulhat. Az ország délkeleti felén időnként erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél, ezzel szemben északon, északnyugaton csak záporok, zivatarok környezetében fordulhatnak elő átmeneti erős, viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, az északi, északnyugati határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Címkék:
riasztás, borsod, vihar, szél, időjárás, eső, zivatar, meteorológia, jégeső, vihar riasztás, záporok, zivatarok,