Hatalmas tűz pusztított Budapest XIV. kerületében: videón a rettenetes lángok, a vasút is elesett

Pénzcentrum2024. április 9. 09:55

A BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eseménytérképe szerint a tűz Rákosrendező vasútállomásán a Teleki Blanka utca felőli oldalon lévő megszűnt vágányok területén csaptak fel hatalmas lángok formájában- összegezte a Népszava. 

A BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eseménytérképe szerint a tűz Rákosrendező vasútállomásán a Teleki Blanka utca felőli oldalon lévő megszűnt vágányok területén csaptak fel hatalmas lángok formájában. Egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt ki, közel a talpfákhoz pedig egy 32 köbméteres gáztartály állt, amit egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatott.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltották a lángokat két vízsugárral. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek. A tűz továbbterjedését már sikerült megfékezni, jelenleg egy vízágyú üzemel a területen. A tűz keletkezése körülbelül hétfő este 10 óra 4 perckor történhetett, a lángok terjedését éjfélre sikerült megállítani.

A Rákosrendező állomást teljesen áramtalanították. A farakás szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így további oltási munkálatokra kell számítani. A lap olvasójának videója:

Loading...
Címkék:
utazás, vasút, tűz, katasztrófavédelem, tragédia,